Belföld

Egyelőre járnak a vonatok

mav(1)(960x640)(5).jpg (vasút, inter city, vonat)
mav(1)(960x640)(5).jpg (vasút, inter city, vonat)

Aligha lesz ez így egész nap.

Szombat reggel minden, menetrend szerint közlekedő vonat elindult, jelentősebb fennakadások, késések nincsenek a vasútvonalakon. Ééjszaka több mint ezren dolgoztak a váltók és a peronok takarításán.

A havazás által leginkább érintett térségekben – Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében – sincsenek jelentősebb késések és fennakadások.

Váltőfűtő

A hótorlaszok felszámolására speciális hóolvasztó gépek, a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre. Ahol kell, ott a váltókat napközben is folyamatosan tisztítják a MÁV készenléti szolgálatban lévő munkatársai, és a váltófűtő berendezéseket is üzemeltetik.

Ennek ellenére a hóborította területeken és a hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, a menetidő nőhet.

Több állomáson nagyteljesítményű, hótolóval felszerelt mozdonyok állnak készenlétben. Ha szükséges, a motorvonatok elé nagyobb teljesítményű mozdonyokat állítanak, s előfordulhat, hogy a vonat előtt közlekedő mozdony takarítja el a szél által okozott hótorlaszokat.

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy hosszabb távolságokra a vasutat válasszák, de előzetesen tájékozódjanak a közlekedési körülményekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik