Belföld
tüzelőanyag (tüzelőanyag, tüzelés, )

Tüzelőt vettek a rendőrök a 92 éves bácsinak

Buthy Lilla

2013. 01. 18. 09:25

A 92 éves, egyedül élő férfi már napok óta nem tudott befűteni, mert nem volt pénze fára, a napokban leesett nagy mennyiségű hó pedig teljesen elzárta őt a külvilágtól, szinte a házból sem tudott kijönni.

A Veszprém megyei Szent György-hegy lábánál, egy romos családi házban élő idős bácsi tüzelőproblémáját oldotta meg Balassa Kornél főtörzsőrmester körzeti megbízott, Sabján Géza kisapáti polgárőr segítségével.

A 92 éves, egyedül élő férfi már napok óta nem tudott befűteni, mert nem volt pénze fára, a napokban leesett nagy mennyiségű hó pedig teljesen elzárta őt a külvilágtól, szinte a házból sem tudott kijönni.

Kapcsolatai révén, amint mindez a helyi körzeti megbízott tudomására jutott, azonnal intézkedett, s a saját pénzéből tűzifát vásárolt az idős bácsinak. A Tapolcai Rendőrkapitányság egyenruhásai a megvásárolt tűzifát le is pakolták a háza mellé, s a romos épülethez vezető utat kiszabadították a hó fogságából, mindezzel hozzájárulva az idős bácsi megmentéséhez.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a kapitányság körzeti megbízotti állománya ebben a zord időjárásban a polgárőrséggel közösen felkeresi mindazon személyeket, akik koruknál, illetve anyagi helyzetüknél fogva segítségre szorulnak – olvasható a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.