Belföld

Az utak járhatók, elzárt település nincs Fejér megyében

Az intenzív havazás ellenére nincs fennakadás az utakon.

Reggelig a megye déli részén 2-3, az északi részén 5 centiméter friss hó hullott. A Magyar Közút tájékoztatása szerint az éjszaka folyamán alásózást végeztek, amelynek következtében az utak latyakosak, hókásásak. Minden út járható, megközelíthetetlen település nincsen. A megyében 27 kombinált kotrógép végez síkosságmentesítést.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltók hajnal óta két esetben mentettek bajba jutott teherautót. Mór-Tímárpusztánál egy furgon csúszott árokba, személyi sérülés nem történt. A másik esetben 62-es főúton Mélykútpusztánál szintén egy kisteherautó csúszott árokba. A teherautó baromfit szállított.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy a kamionok Fejér megyében az egy- és kétszámjegyű főutakon közlekedjenek, az alacsonyabb rendű utak használatát kerüljék.

Pruzsina Alice az Alba Volán Zrt. kommunikációs megbízottja arról tájékoztatta a Fehérvár 24-et, hogy a buszok menetrend szerint közlekednek, minden települsére eljutnak. Késésekre leginkább a helyközi-távolsági járatoknál lehet számítani – a megye északi, észak-nyugati térségeiben.

Forgalmi akadályt legtöbbször nem a lehullott csapadék, hanem az elakadt, vagy igen lassan közlekedő járművek okoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik