Belföld

Szociális romokat hagy maga után a Fidesz

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 01. 16. 18:32

Nagyon kevés embernek van ma munkája, de már maga a munka sem véd meg a szegénységtől, az elmúlt két és fél évben ugyanis soha nem látott mértékben növekedett a dolgozó szegények száma -mondta Szegeden Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa.

A jövő szociálpolitikájának – amelyet nem kétséges, hogy másfél év múlva az MSZP fogja alakítani – többféle problémát kell egyszerre kezelni, illetve olyan szociálpolitikát folytatni, hogy egyszerre nyújtson szociális biztonságot, tudja biztosítani a társadalmi integráltságot és igazságosságot, csökkentse az egyenlőtlenségeket és egyidejűleg tudjon biztosítani egyfajta gazdasági növekedést és foglalkoztatás-bővülést. A feladat nem lesz egyszerű. Külön-külön is elegendő lenne megoldani ezeket a problémákat a jövő politikusainak –mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa.

A szocialista politikus hangsúlyozta, a jövő szociáldemokráciájának, amelynek az MSZP alakítója lesz, a 21. század elején deklarált jogokra kell épülni. Azt a fajta konzervatív jótékonykodást, amelyik egyszeri adományokból áll össze, el kell utasítani.

– Egyértelművé szeretnénk tenni, hogy állampolgári jogon járó juttatásokat kell biztosítani, mert egyébként oda fog jutni Magyarország, hogy lassan mintegy ötmillió ember a létminimum alatt fog élni. Ez azt jelenti, amikor a deklarált jogokról beszélünk, szociális polgáriságról beszélünk, és az állam kötelezettséggel bír a polgárai jól léte felől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.