Belföld

Magyarázkodnak a hókáosz miatt

A meteorológiai szolgálatnál állítják: igenis megjósolták a havazást. A BVK viszont máshogy emlékszik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) már vasárnap kora délután értesítette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t (FKF), hogy – az előrejelzések alapján – hétfő reggelig öt centiméternél több hó hullhat a főváros térségében – legalábbis ez derül ki az OMSZ munkatársainak jelentéseiből.

Varga László, az OMSZ Időjárás-előrejelző Osztályának vezetője lapunk kérdésére elmondta, vasárnap – hasonlóan az elmúlt évek gyakorlatához – összesen négy alkalommal szolgáltattak friss információt a várható időjárásról az FKF-nek. Vasárnap reggeli előrejelzésükben a főváros térségére a bizonytalan időjárási helyzet miatt 4-5 centiméter körüli friss hó mennyiséget vártak hétfő reggelig. Az újabb információk alapján azonban vasárnap délután (13 óra) frissítették előrejelzéseiket, amelyben jelezték, hogy hétfő reggelig 5 centimétert meghaladó hómennyiségre is számítani lehet. Vasárnap esti (18 óra), illetve késő esti (22 óra) előrejelzésükben pedig már azt közölték, hogy akár 6-10 centiméternyi hó is hullhat.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője elismerte: valóban kaptak jelentéseket az OMSZ-től, a probléma azonban többrétű. Azt, hogy mivel magyarázza a BVK a hétfői késlekedést az utakon, ide kattintva elolvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik