Belföld

Jobbik: a hó legyőzte Bakondi Györgyöt

Bakondi-Gyorgy(210x140)(3).jpg (Bakondi György)
Bakondi-Gyorgy(210x140)(3).jpg (Bakondi György)

A Jobbik szerint sem a téli időszak hatósági feladatait koordináló kormánybiztos, sem a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. nem képes ellátni a feladatát, kezelni a hóhelyzetet.

Az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a havazás előre látható volt, nem tekinthető váratlan eseménynek, így mind az FKF-nek, mind pedig Bakondi Györgynek lett volna alkalma felkészülni.

Losonczy Pál hozzátette, ennek ellenére a fővárosba igyekvőket hétfőn reggel sok helyen járhatatlan utak fogadták, így többen vagy többórás késéssel, vagy pedig egyáltalán nem értek be munkahelyükre. A Jobbik felszólítja a kormányt és Budapest vezetését, hogy találják meg a kialakult helyzet felelőseit.

A Napi Gazdaság Online előzőleg azt írta, hogy csak hatodrangú feladatnak tekinti a téli hómunkát a Fővárosi Önkormányzat, ezért nem ritka, hogy pénzt vonnak el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-től más, fontosabbnak vélt teendőkre. Ezzel magyarázta a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, hogy hétfőn hajnali 6 óráig a 117 hókotróból csak 65 állt munkába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik