Belföld

Alig segít a folyamatos hóeltakarítás

hó (hó)
hó (hó)

A Magyar Közút közel 300 munkagépe dolgozik a havazásban érintett területeken. Ennek ellenére sok helyen így is havas marad az út. Hétfő reggel óvatosan induljanak el otthonról!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform csaknem 300 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén és a hóeltakarításán – közölte a Hír24-el a társaság kommunikációs főosztálya. Ennek ellenére a Dunántúl középső és déli területein – a reggel óta tartó havazás miatt – hókásásak és latyakosak a főutak, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében pedig havasak. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas. Az ország többi területén a kiszórt só hatására nedves az utak burkolata.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén pedig intenzíven esik a hó. Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A télies útviszonyokra való tekintettel a társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik