Belföld

Kommandósok özönlötték el Győrszentivánt

Tizennégy győri színesfém-kereskedőt fogtak el hétfőn.

Tizennégy győri színesfém-kereskedő előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezték a Győri Járásbíróságnál – közölte az MTI érdeklődésére kedden a megyei törvényszék szóvivő bírája.

Máté Kinga közlése szerint szerda délelőtt állnak a nyomozási bíró elé az érintettek; ügyükben várhatóan hatórás eljárás végén születik döntés.

A Kisalföld című megyei napilap keddi számában írt arról, hogy több tucat embert vittek el az adóhatóság munkatársai abban az egész nap tartó hétfői akcióban, amelyet egy “ismert, főleg fémhulladék-kereskedéssel foglalkozó család” több ingatlanjánál hajtottak végre.

A lap érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem cáfolta a hírt, de a cikk szerint csupán annyit közöltek, “nagyon jelentős akciót hajtottak végre”, amiről később adnak tájékoztatást.

A NAV az MTI-nek is későbbre ígért tájékoztatást.

A Győr24 munkatársa megkérdezett néhány, a közelben lakó győrszentivánit az esetről. Elmondták: „Köztudott volt, hogy a magas életszínvonalon élő család és „csapata” miből tartja el magát. Nyilvánvaló volt, hogy nem tisztességes üzletből gazdagodtak meg.”

Egy másik környékbeli azt mondta munkatársunknak, hogy a közelben élők évek óta várták ezt a lépést a hatóság részéről. „Épp itt volt az ideje, már sokkal előbb is el kellett volna kapni a grabancukat, de örülünk, hogy végre rend lesz a környéken.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik