Belföld

Új elnököt választott a MOSZ

Szabó György (szabó györgy)
Szabó György (szabó györgy)

Szabó Györgyöt, a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatóját választotta elnökévé a Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ).

Az elnöki megbízatás három évre szól.

A Menedzserek Országos Szövetsége elnökségi tagjaként oroszlánrészt vállalt a szervezet új alapszabályának és jövőképének megalkotásában, és kidolgozta azt az érvrendszert, amellyel a MOSZ elnöksége nyáron és ősszel egy rendkívül sikeres tagtoborzó kampánnyal 6 hónap alatt több mint 50 százalékkal növelte a szövetség tagjainak számát és bevételét.

Elnökké választásakor Szabó György elmondta, a következő három évben egy olyan szövetségért fog dolgozni, amely előmozdítja a társadalmi jólétet az országban. Szabó György a MOSZ-ból olyan programközpontú szervezetet épít, amely kellő támogatást ad a magas színvonalú felsővezetői munkához, emellett a vidéknek is vonzó tagozatok kialakításán dolgozik, a társszervezetekkel pedig intenzív kapcsolatot alakít ki.

Több mint 20 éve igazgat

Szabó György a moszkvai Automatizálási Egyetem villamos-gépész mérnöki karán szerzett diplomát 1981-ben, majd 1991-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem közgazdasági karán szerzett másoddiplomát, külgazdasági szakon.

1992–1994 között az Erasmus Press Kiadói Kft. gazdasági igazgatója volt, majd 1994–1998 között társügyvezető igazgatója, valamint lapigazgatója is. 1998-ban az Erasmus Press ügyvezető igazgatója, valamint 1998-tól a Magyar Lapterjesztő Zrt. igazgatóságának tagja. 1999-től vezérigazgatója a VNU Budapest Lapkiadó Rt.-nek, amely egyesítette az Erasmus Press Kft. és a Figyelő Rt. tevékenységeit. 2002-ben, miután a VNU Budapest értékesítette szórakoztató lapportfólióját a finn Sanoma WSOY médiacsoportnak, a kiadó neve Sanoma Budapest Kiadói Rt.-re változott.

Szabó György 2005-től 2012-ig a Sanoma Magazines International regionális divíziója igazgatóságának tagja és közép-európai igazgatója, ellátja a Sanoma magyarországi, csehországi és szlovákiai tevékenységének felügyeletét is. Emellett 2006–2007-ben a Sanoma Magazines prágai leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik