Belföld

Szélriadót fújt a meteorológiai szolgálat

szelvihar(1)(210x140)(1).jpg (szélvihar, )
szelvihar(1)(210x140)(1).jpg (szélvihar, )

Szombaton a Dunántúl nagy részén és Duna-Tisza-közén 75 km/órás széllökések is lehetnek.

Folytatódik a szeszélyes, de az évszakhoz képest enyhe idő. A várható viharos széllökések miatt több régióra citromsárga figyelmeztetést adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szél miatt a katasztrófavédelem is óvatosságra intette a lakosságot. Arra kérnek mindenkit, hogy a saját és a járókelők biztonsága érdekében az ablakokat gondosan zárják be, a redőnyöket pedig rögzítsék, hogy a szél ne tudjon azokba belekapni.

A nap folyamán marad a változékony idő. Hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Elszórtan valószínű zápor, északkeleten hózápor. A hőmérséklet napközben 6, 11, késő este 0, +5 fok között valószínű.

Vasárnap is hasonló időjárásra számíthatunk, erős széllel, változó felhőzettel, és délutántól egyre több csapadékkal. Északkeleten havazás, hózápor, a Dunántúlon eső, zápor, másutt hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. A hajnali +3, -4 fok után a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +8 fok körül alakul.

A folytatásban is marad a szeles idő, változó halmazállapotú csapadékkal. A hét közepére átmeneti melegedés jöhet, majd hétvégétől újra téliesebbre fordulhat az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik