Belföld

Schmitt Pál, Bándy Kata, Békemenet és a kézilabda – legolvasottabb híreink 2012-ből

Top10 (schmitt pál, bándy gyilkosság, )
Top10 (schmitt pál, bándy gyilkosság, )

Érdekli, hogy mi érdekli? Összegyűjtöttük, hogy Önök melyik anyagokat olvasták idén fékevesztetten a Hír24-en.

Összegzésünket egy Schmitt Pálos cikkel indítjuk. 2012-ben Önöket nagyon is érdekelte, hogy mi történik a plagizáláson kapott, majd kisdoktori címétől megfosztott köztársasági elnökkel. Idei toplistánk 10. helyezettje akkor született, amikor az államfő lemondott tisztségéről.

Következő helyezettünk egy gyászhír. Komár Lászlót már hetek óta intenzív osztályon ápolták, amikor október 17-én váratlanul meghalt. A hírt barátai tették közre a Facebookon. A magyar Elvisként is emlegetett zenész 67 éves volt.


Komár László temetése (Fotó: Hír24/Neményi Márton)

Nyolcadik legolvasottabb anyagunk egy világsztár tragédiájáról szól. Whitney Houstont 2012. február 12-én találta meg testőre szállodai szobájában. A többszörös Grammy-díjas énekesnő negyvennyolc éves korában halt meg.

Hetedik a toplistán egy élő közvetítés, úgynevezett percről percre anyag áll a január 21-22-ei hétvégéről. E két nap alatt rituálisan megfosztották Schmitt Pált doktorijától, tüntettek egyet a Klubrádióért és megvolt az első, azóta hagyománnyá vált kormánypárti Békemenet is.

Hatodik helyen egy dumagyűjtemény áll 2012 januárjából. A cikket Eörsi Mátyás DK-s politikus mondata uralta, mely szerint: „Orbán Viktor az egyfordulós választási rendszerrel lábon lőtte magát.”

Ötödik a sorban Bándy Kata. A pécsi pszichológusnő halála megrázta az országot. A szövevényesnek gondolt ügy végül fájdalmasan egyszerűen zárult: Kata épp hazafelé sétált, mikor egy P. László nevű férfi megállította, követni kezdte, megerőszakolta és megölte. A 25 éves lány rosszkor volt rossz helyen. P. Lászlót – akinek a gyanú szerint nem voltak tettestársai – a rendőrség elfogta.

Negyedik helyezett egy nemrég történt brutális gyermekgyilkosság története. A 11 éves Szita Bencét a gyanú szerint mostohaapja élettársa felbujtására megkínozta és megölte két hajléktalan, miközben a nő végignézte a szörnyűségeket. A fiút élve ásták el.

Listánk harmadik helyén ismét egy percről percre anyag szerepel. 2012. január 2-án miközben a kormány csinosan felöltözött tagjai és barátaik az Operaházban ünnepelték az alaptörvény életbelépését, az épület előtt óriási tömeg tüntetett ugyanezen indokból. A köztévé híradója persze ezt máshogy látta, de az már egy másik történet.

A második legnépszerűbb cikkünk egy időjárással kapcsolatos anyag lett. Januárban iszonyatos vihar volt, narancssárga riasztás és olyan 95 kilométeres szél, ami az itt olvasható cikket a toplistára fújta.

Éééés….

.

.

.

(dobpergés)

.

.

.

2012-ben a legolvasottabb hírünk egy sportesemény élő közvetítése volt. A londoni olimpián a magyar férfi kézilabdacsapat embertelen küzdelemmel győzte le az izlandi válogatottat, s így bekerült a legjobb négy közé. Sajnos ott is maradt, de mi így is büszkék vagyunk rájuk.


(Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik