Belföld

Másodfokkal jön az ónos eső!

ónos eső (ónos eső, csúszik, csúszós)
ónos eső (ónos eső, csúszik, csúszós)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére.

Az OMSZ honlapján olvasható figyelmeztető előrejelzés szerint az öt megyében több óráig hullhat ónos eső. Vasárnap hajnalban a Nyugat-Dunántúlon eshet gyenge-közepes intenzitással csapadék, amely délelőtt kelet felé terjeszkedik. A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső hullik. A Dunántúl többi részén délutánig havazás valószínű: északon 4-5, délen legfeljebb 2-3 centi hullhat. Késő délután néhány óráig ónos esőre lehet számítani.

A középső megyékben és az Északi-középhegységben estig néhány centi friss hó eshet, majd estétől főként a főváros térségében egyre többfelé ónos eső alakulhat ki. A Tiszántúlra a csapadék csak este érkezik, gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában. Hétfőre a mostani előrejelzés szerint hét megyére lesz másodfokú figyelmeztetés.

Korábban a rendőrség is arra figyelmeztetett, hogy az ónos eső komoly gondokat okozhat a közlekedésben,  aki pedig külföldre készül, alaposan készüljön fel az utazásra, elindulás előtt tájékozódjon a szomszédos országok, főként Szerbia és Horvátország, valamint Románia hóviszonyairól, gondoskodjon hóláncról és egyéb felszerelésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik