Belföld

Megújult az MSZP arculata

mszp új arculat (mszp, )
mszp új arculat (mszp, )

A szocialista párt logója is megváltozott, jelképe azonban továbbra is a szegfű marad.

Az új pártlogót és tipográfiát a szocialisták szombati választmányi ülésén mutatták be.

Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP új arculata épít a hagyományokra – nem változik a párt elnevezése, a megjelenésében meghatározó piros szín és jelképe, a szegfű sem -, azonban az eddiginél modernebb, illeszkedik az európai szociáldemokrata pártok imázsához.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP megújulása két évvel ezelőtt kezdődött, először új alapszabályt fogadtak el, megváltoztatták a pártszervezet felépítését, új vezetőséget választottak, majd megújították programjukat, e folyamat vége az arculatváltás.

Szerinte mindez azt bizonyítja, hogy a szocialista párt képes változni, tanulni a hibáiból, és egy választási vereség után talpra állni. Kevesen hittek ebben, de mára nem kérdés, hogy az MSZP nélkül nincs kormányváltás – mondta Mesterházy Attila.

Résztvevők az MTI-nek megerősítették a Népszabadság Online információját, amely szerint Ron Werber is megjelent az MSZP-választmány zárt ülésén. Az izraeli szakértő, aki a 2002-es választásoktól fogva több évig adott kampánytanácsokat a szocialistáknak, az MSZP választási felkészülését fogja segíteni.

Az idei utolsó választmányi ülésre a politikusok rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokkal érkeztek, ezeket a Jókai utcai székház aulájában felállította karácsonyfa alatt helyezték el.

A zárt ülésen a szocialista párt foglalkoztatáspolitikai és dél-dunántúli regionális programját vitatják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik