Belföld

Itt a riasztás: Jégpáncél borul az országra

ónos eső (ónos eső)
ónos eső (ónos eső)

Órákon át eshet az ónos eső több régióban. Akinek nem muszáj, ne induljon útnak!

Szombaton csaknem az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt. Főleg a reggeli, kora délelőtti órákban várható ónos eső, fagyott eső, északkeleten havazás, amit aztán délnyugat felől egyre nagyobb területen eső vált fel. A Dunántúl északkeleti és az Alföld északi részén, továbbá az Északi-középhegységben viszont tartósan ónos eső valószínű. Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéban lesz a legrosszabb a helyzet. E területeken 5 milliméter vastag jégpáncél is keletkezhet. Borsod megye északi részén a délutáni, esti órákig havazásra számíthatunk, de később ott is ónos eső, majd eső eshet.

A Magyar Közút Zrt. nyomatékosan kérte, hogy lehetőleg ne induljanak útnak az autósok.

Vasárnap sem lesznek sokkal jobbak a kilátások. Átmenetileg felszakadozhat ugyan a felhőzet, de továbbra is többfelé várható eső, északkeleten ónos- vagy havas eső, havazás. A hőmérséklet azonban viszonylag enyhe lesz. Hajnalban -1, +3, kora délután +2, +7 fok várható.

Most úgy tűnik, jövő héten is a felhőké marad a főszerep. Hétfőn is többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Mérsékelt lesz a légmozgás. Kora reggel -3, +2, napközben 0, +4 fok valószínű.

Keddtől aztán lassan visszatérnek a fagyok. A folytatásban is változékony, csapadékos időre van kilátás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik