Belföld

Egy havi extrapénzzel kárpótolnák a kirúgottakat

Közmédia új arculata (közmédia, mtva, arculat)
Közmédia új arculata (közmédia, mtva, arculat)

Nincs megállapodás a közmédia legfrissebb csoportos létszámleépítéséről. Az MTVA ajánlásait nem fogadja el az üzemi tanács.

A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Központi Üzemi Tanács (KÜT) hetek óta tárgyal, eredménytelenül. Az MTVA közleményt adott ki, melyben azt írja, sajnálattal veszik tudomásul, hogy a KÜT nem köt megállapodást velük, ezzel szerintük figyelmen kívül hagyják a munkavállalók érdekeit.

“Az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy a munkáltató volt az, aki a határidők folyamatos meghosszabbításával és az enyhítési intézkedések egyoldalú fenntartásával a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók érdekeit nézte” – áll a közleményben.

Az MTVA mindezek ellenére a korábban ígért, és a megállapodás tervezetében foglaltakat is biztosítja a leépítésben érintett munkavállalók számára – tudatták.

Az ajánlat szerint az eredeti tervhez képest 40-nel kevesebb embert bocsátanának el, a közös megegyezésessel távozóknak plusz egyhavi távolléti díjat adnának, a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezelik; valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoznak létre az érintett munkavállalók megsegítésére, főként a családosoknak, nagycsaládosoknak.

Közben folyamatosan kapják felmondólevelüket a közmédia ismert és kevésbé ismert munkatársai. A listát itt találja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik