Belföld

Tovább szól a Vörösmarty Rádió!

Nem hallgat el a Vörösmarty Rádió, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa döntése szerint a frekvenciapályázatot a Fehérvár Médiacentrum nyerte el.

A Vörösmarty Rádió – mint Székesfehérvár leghosszabb ideje működő helyi rádiója – a város identitásának részévé vált az elmúlt két évtizedben. A Médiatanács júliusban írt ki pályázatot a székesfehérvári 99,2 MHz-es frekvenciára, amelyet hét évre a Fehérvár Médiacentrum Kft. nyert el.

Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett a nyár eleji napokra, amikor a rádió esetleges megszűnésével kapcsolatos hírek hallatán összefogott a város. Köszönetét fejezte ki a Médiatanácsnak, mert a testület tagjai – érzékelve az összefogás jelentőségét – a Székesfehérvár számára legjobb döntést hozták meg.

A rádió működtetéséhez a mai napig a Fehérvár Médiacentrum nyújt szakmai segítséget. Tomek Noémi, a Vörösmarty Rádió vezetője elmondta, hogy 1-2 hónapon belül indulhat el a pályázatban vállalt műsorszolgáltatás.

Június végén sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a székesfehérvári önkormányzat segítségével működik a Vörösmarty Rádió július 1-től. Akkor az érintettek elmondták, erre azért volt szükség, mert a Kodolányi János Főiskola szeptembertől nem indít kommunikáció szakos képzést Székesfehérváron, ezért a főiskolai hallgatóknak gyakorlati helyet is biztosító rádió további működése veszélybe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik