Belföld

Orbán holnap beszél a felsőoktatási változásokról

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentést tesz a felsőoktatás struktúráját érintő változásokról – közölte Balog Zoltán a Magyar Rektori Konferencia elnökségével folytatott megbeszélés után pénteken Pannonhalmán.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az egyetemi vezetőkkel folytatott megbeszélés fontos volt „a bizalom megerősítése szempontjából”. Balog Zoltán ígéretet tett arra, hogy a felsőoktatás új struktúráját érintő változásokat a felsőoktatásban dolgozókkal együttműködésben, velük egyeztetve szeretnék elvégezni.

Újságírói kérdésre válaszolva hangoztatta, szeretné a diákokat és követeléseiket komolyan venni. „Bízom benne, hogy ők is komolyan veszik magukat, és ebben a légkörben fogunk tárgyalni” – mondta. Hozzátette, hogy december 18-án lesz egyeztetés, és nem tekinti elutasításnak, hogy a diákok korábban két alkalommal nem fogadták el a meghívását.

Közben Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta, hogy a jövő héten alkotják meg végleges formájában a felsőoktatással kapcsolatos kormányrendeletet.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek nem erősítette meg a szombati nyilvános bejelentés tervét. Mint mondta: “a miniszterelnök hazafelé tart a brüsszeli uniós csúcstalálkozóról. Estére hazaér, szombaton konzultációkat folytat, és utána majd véglegesíteni fogja a kormány a témával kapcsolatos rendeletét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik