Belföld

Csak a Híradóban gyorsabb a vonat

Az MTV Híradójában már most gyorsabban lehet eljutni Budapestről a Velencei-tóhoz, pedig a vasút felújítása csak 2014-ben fejeződik be.

Tegnap adták át a Tárnok–Székesfehérvár vasúti pályaszakaszt, ez a Kelenföld–Székesfehérvár szakasz felújításának első üteme. Az MTI híre szerint a felújítás után tizenöt perccel rövidül az utazási idő Budapest és Székesfehérvár között.

Az MTV Híradója erősen propaganda ízű tudósításában a következőképp lelkendezett: „[..] 55 milliárd forintból felújították a teljes vonatpályát Tárnok és Kápolnásnyék között. Ezzel huszonöt perccel rövidebb lett a vonatút Budapestről a Velencei-tóhoz.” Így, múlt időben: „rövidebb lett”. Fontos még a Budapest–Velencei-tó viszonylat, amely jó néhány megállóval és kilométerrel rövidebb, mint a Budapest–Székesfehérvár szakasz.

Ugyanezen a napon Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában arról beszélt, hogy 2014-től várható „10-15 perces menetidő-csökkenés Budapest és Székesfehérvár között”.

A MÁV weboldalán olvasható infók a Loppert-félével egyeznek:

„A teljes felújítás 2014 végére fejeződik be, az új pályaszakasz a biztosítóberendezési munkálatok elvégzése után a 160 km/h-s sebesség fogadására is alkalmas lesz. A szolgáltatási színvonal, a kapacitás és a biztonság növekedése mellett a vasúti menetidő 15 perccel csökken a főváros és Székesfehérvár között.”

A Hír24 egyik munkatársa naponta ingázik ezen az útvonalon. Szerinte „jelenleg semmivel nem gyorsabb beérni, mint például egy hónappal ezelőtt. A rendszeres késésekről nem is beszélve.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik