Belföld

Két hétre bezár a Kaposvári Egyetem is

egyetem(210x140)(1).jpg (egyetem, előadás, egyetemista, )
egyetem(210x140)(1).jpg (egyetem, előadás, egyetemista, )

A Kaposvári Egyetem is bezár két hétre, a felsőoktatási intézmény Egészségügyi Centrumában és az agrártevékenységet végző egységekben azonban december végén és január elején is folyamatos lesz a munkavégzés.

Az egyetem közleménye szerint az intézmény vezetősége a hallgatói önkormányzattal egyetértésben úgy döntött, hogy karácsony hetétől vízkeresztig az egyetem egyes egységei zárva tartanak.

Azt írták, “a meghozott döntés az ésszerű gazdálkodást bizonyítja”, hiszen a december 22-től január 7-ig elrendelt szünet az általános munkarend szerint ez évben mindössze kettő, a jövő év elején pedig három munkanapot érint.

A költségvetési egyensúlyt támogató stabilitási alap feltöltésére szolgáló központi zárolás a felsőoktatási intézmények költségvetését összességében mintegy hétmilliárd forinttal érinti. A Kaposvári Egyetem esetében ez 380 millió forint zárolását jelenti.

A Pécsi Tudományegyetemen december 22-től ugyancsak szabadságra küldik azokat a dolgozókat, akiknek a munkája nem érinti a betegellátási és ügyeleti feladatokat. Az egyetem indoklása szerint erre a lépésre a költségvetésüket érintő 720 millió forintos év végi zárolás miatt kényszerülnek.

Hasonló döntést hozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Károly Róbert Főiskola és a Szent István Egyetem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik