Belföld

Hoffmann Rózsa nem mond le

Hoffmann-Rozsa(1)(960x640).jpg (Hoffmann Rózsa)
Hoffmann-Rozsa(1)(960x640).jpg (Hoffmann Rózsa)

Az államtitkár lemondását hétfőn a felsőoktatási keretszámok ellen szervezett fővárosi hallgatói demonstráción követelték.

Hoffmann Rózsának nem áll szándékában lemondani. Az oktatásért felelős államtitkár ezt egy más témában tartott sajtótájékoztatón jelentette ki kedden.

Az államtitkár nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi a kabinet szándéka a keretszámokkal a szerdai kormányülésen. A politikus hozzátette: további tárgyalásokat terveznek a hallgatókat legitim módon képviselő Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával. Emlékeztetett rá, hogy a szakminiszter keddre egyeztetést hívott össze, amelyre azonban a hallgatók képviselői nem mentek el.

Hoffmann Rózsa hathatós segítségnek nevezte a Diákhitel2 konstrukciót, amely 2 százalékos kamatú, államilag támogatott hitelt biztosít a felsőoktatásban tanulók számára. Az államtitkár megfogalmazása szerint saját gyermekeinek és unokáinak is azt ajánlaná, hogy vegyék fel a hitelt.

Az államtitkár lemondását a hídfoglaló ELTE-s egyetemisták követelték a felsőoktatási keretszámok ellen szervezett fővárosi demonstráción. Az egyetemisták a héten további tiltakozásokra készülnek több nagyvárosban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik