Belföld

Hoffmann belekékült

Hoffmann-Rozsa(1)(960x640).jpg (Hoffmann Rózsa)
Hoffmann-Rozsa(1)(960x640).jpg (Hoffmann Rózsa)

Az este a szikár számoké, a költségvetésé és Matolcsyé a t. Házban, ám előtte, délután még tombolt a divat. Türkiz és mályva, malaclopó és turbóondola, kackia és csörgősipka. Valami szörnyűség zajlik Kínában. Üdv.

Hétfőn pár órára divatbemutatós kifutóvá vált a t. Ház.

Az ülés csúcsszínfoltjának jó ideig a kartonhatású, térdig érő, piros blézerszerűséget matrózcsíkos pólóval és farmernadrággal kombináló Ertsey Katalin tűnt. Egészen addig, míg meg nem jelent a színen Hoffmann Rózsa. Az államtitkár asszony olyan kék blézerben érkezett az ülésterembe, amilyet még nem láttak az eklektikus falak. Tán a türkiz némi ultraviolás beütéssel a legpontosabb kifejezés rá. Kelet-kínai textilüzem kelmefestő masinájának végzetes meghibásodását sejtjük a háttérben.


Ez a divat – Fotók: MTI / Kovács Tamás

„Nem tandíj van, önköltség van” – ezt mondta a szólásra emelkedő Hoffmann asszony, s ha most először fogalmazta volna meg e gondolatot, betudnánk a kéksokknak.

Szőr

A mai parlamenti divatból egyedi megoldásként említést érdemel még Jakab István levezető elnöknek a korai Zoltán Erika-klipek színvilága ihlette zöldessárga nyakkendője, valamint Budai Gyula államtitkárnak a lila és a mályva szertelen nászában fogant inge, továbbá szólunk kell Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő ondolációs túlműködésre utaló hajhullámairól is.

Persze nincs az a főnözés, ami letaszítaná a fejszőrzeti topról Vágó Gábor számos alkalommal megénekelt bajuszát. Ezen a hétfőn azonban nem e kackiás ék, hanem annak hordozófelülete vált gúny tárgyává. Vágó – a téli öltözködés klasszikus vonulatát favorizálva – azt kérdezte Matolcsy Györgytől, „mikor veszi már a kalapját”, majd olyas mondatokkal ekézte a tárcafőt, mint „a gazdaságpolitika kiszámíthatósághoz beszámítható miniszterre is volna szükség”. Eközben a Fidesz padsorából a „vegyél vissza az arcodból” felszólítás érte őt a Pest megyei Csenger Zalán Zsolttól. A fejfedők iránt fogékony, szintén bajszos CsZZs ráadásul csörgősipka viselésére szólította fel az LMP-s kollégáját.


Vágó Gábor új stylistja: Csenger Arc Zalán Zsolt; a háttérben a frissen ondolált Selmeczi Gabriella

A sportos vonalat a korábban családtervezési szaktanácsadóként maradandót alkotó Varga István képviselte: a képviselő első látásra stílustörést elkövetve két teniszütővel kombinálta klasszikus öltönyét. Kérdésünkre elárulta, hogy a hétvégén az Állami Számvevőszék által rendezett, mások mellett országgyűlési képviselők részvételével zajlott tenisztornán nyerte a sportszereket.

Varga elmondta azt is, párosban lépett salakra. Néhány pillanatig reméltük, hogy vegyesben érte el e dicséretes eredményt, eleven cáfolatát adva annak, hogy asszony csak négy-öt szülés után jogosult az önmegvalósításra, ám szomorúságunkra azt közölte velünk: fogorvosa az ő métapartnere.

Kék a piroson

Az interpellációk és az azonnali kérdések után, még a költségvetési vita előtt, úgy délután négy körül szünetet rendelt el a levezető elnök. A tízperces pauzát kihasználva hazaindultak honatyáink, csupán pártucatnyian maradtak a költségvetési vitára. A piros köpönye kapcsán emlegetett Ertsey Katalin is karjára vette a kabátját meg a sálját. Utóbbi színe: Hoffman-kék.

Tökre összezavarodtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik