Belföld

Elkészült a „cirkusz-tér” Marcalvárosban

A Marcalváros I-en található füves terület évtizedek óta szolgál a vándorcirkuszok ideiglenes otthonául.

Rózsavölgyi László a terület önkormányzati képviselője kifejtette, egy régóta húzódó problémát sikerült megoldani, hiszen a cirkusz tér kamionokkal történő megközelítéséből számos gond adódott. A képviselőt több lakos is megkereste azért, mert a felhajtó teherautók a járdát és az útpadkát tönkre téve foglalják el a teret. Ez az áldatlan állapot ér véget a most elkészült beruházással. Hozzátette, reméli, hogy a teret, amit rendben adunk át a cirkuszosoknak, mostantól rendben is kapjuk vissza. „Bízom benne, hogy a terület rendezése megbékíti az előadások ellenzőit, és még nagyon sok győri gyerek részesülhet a cirkusz adta élményekből.”

Prédl Antal Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője elmondta, a területet körülhatároló főutakat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel találtak megoldást a kapcsolat kiépítésének engedélyezéséhez. Az új csatlakozást a 83-as főút – Szentlélek tér jelzőlámpás irányítása előtt alakították ki.

Az új útcsatlakozás kiépítésével, a meglévő kerékpárút és járda teherbíró szervizúttá alakításával, valamint a zöldterülethez történő kapcsolat kialakításával megvalósulhatott a terület közúti kapcsolata. Ezzel együtt a szervizút Ikva utca felé vezető szakaszát lezárták, hogy a teherautók ne hajtsanak tovább a tiltott szakasz irányába. A 12 millió forintos beruházást az Útkezelő Szervezet útfenntartási keretösszegéből finanszírozta, a kivitelezést a Közgép Zrt. végezte – olvasható Győr honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!