Belföld

Elkészült a „cirkusz-tér” Marcalvárosban

24.hu
24.hu

2012. 12. 07. 09:16

A Marcalváros I-en található füves terület évtizedek óta szolgál a vándorcirkuszok ideiglenes otthonául.

Rózsavölgyi László a terület önkormányzati képviselője kifejtette, egy régóta húzódó problémát sikerült megoldani, hiszen a cirkusz tér kamionokkal történő megközelítéséből számos gond adódott. A képviselőt több lakos is megkereste azért, mert a felhajtó teherautók a járdát és az útpadkát tönkre téve foglalják el a teret. Ez az áldatlan állapot ér véget a most elkészült beruházással. Hozzátette, reméli, hogy a teret, amit rendben adunk át a cirkuszosoknak, mostantól rendben is kapjuk vissza. „Bízom benne, hogy a terület rendezése megbékíti az előadások ellenzőit, és még nagyon sok győri gyerek részesülhet a cirkusz adta élményekből.”

Prédl Antal Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője elmondta, a területet körülhatároló főutakat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel találtak megoldást a kapcsolat kiépítésének engedélyezéséhez. Az új csatlakozást a 83-as főút – Szentlélek tér jelzőlámpás irányítása előtt alakították ki.

Az új útcsatlakozás kiépítésével, a meglévő kerékpárút és járda teherbíró szervizúttá alakításával, valamint a zöldterülethez történő kapcsolat kialakításával megvalósulhatott a terület közúti kapcsolata. Ezzel együtt a szervizút Ikva utca felé vezető szakaszát lezárták, hogy a teherautók ne hajtsanak tovább a tiltott szakasz irányába. A 12 millió forintos beruházást az Útkezelő Szervezet útfenntartási keretösszegéből finanszírozta, a kivitelezést a Közgép Zrt. végezte – olvasható Győr honlapján.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.