Belföld

Havazás: 10 centi hó is hullhat ma

A hétvégén igazi téli időre van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma jelentős mennyiségű hóra kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó hullhat.

Mint írták, az éjszaka folyamán váltakozó intenzitású havazás, eleinte délen, délnyugaton havas eső várható. Szerda reggelig a nyugati, délnyugati országrészt leszámítva 3-10 centiméternyi havat valószínűsítenek. Ennél több hóra főként a Mecsekben és az Északi-középhegységben lehet számítani.

Reggelre a Dunántúlon, majd délelőtt várhatóan a Duna-Tisza-közén is megszűnik a havazás. Szerda kora délutánig a Tiszántúlon hullhat még néhány centiméter friss hó, de a nap további részében számottevő havazás már ott sem valószínű – írta a meteorológiai szolgálat.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 Celsius-fok között valószínű. A maximumok 0 és plusz 5 fok között várhatók.

Hétvégére országos havazás érkezhet – írja az időkép.hu. Hajnalonta mindenhol fagyni fog, több helyen erős fagy is előfordulhat, és délután is egyre többfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, igazi téli időre van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik