Belföld

Lemondott a jobbikos, mandátumát is visszaadta

jobbik (jobbik, zászló, )
jobbik (jobbik, zászló, )

Bödecs Barna megköszönte, hogy az elmúlt két és fél évben „a Nemzet Templomában" képviselhette a Jobbik szavazóit.

Kilépett a Jobbik frakciójából Bödecs Barna országgyűlési képviselő. A képviselő neve mellett ugyan az Országgyűlés honlapján az áll, hogy december 4-ig a Jobbik-frakció tagja, december 5-től független képviselő, és nem tagja a Fenntartható fejlődés bizottságának sem, de Bödecs Barna közleményben már azt tudatta, hogy december 5-i hatállyal kilép a Jobbik frakciójából, és visszaadja „a nemzeti érzelmű szavazóktól kapott” képviselői mandátumát. A nehéz döntésre személyes indokok vezették, amelyeket nem kívánt részletesebben indokolni.

A Jobbikot és parlamenti frakcióját szakmai munkájával a továbbiakban is támogatja, mert meggyőződése, hogy az országnak egy valóban nemzeti kormányra és radikális változásra van szüksége, aminek letéteményese csak a Jobbik 2010-es programja lehet – ennek megalkotásában személyesen is részt vállalt.

Bödecs megköszönte a Jobbik szavazóinak, hogy „az elmúlt két és fél évben a Nemzet Templomában, a magyar országgyűlésben” képviselhette őket. A mandátum betöltéséről a Jobbik Országos Elnökségének kell döntést hoznia, amelyhez ezúton is sok bölcsességet kíván.

Legutóbb novemberben Lenhardt Balázs hagyta el a Jobbik frakcióját, amit Vona Gábor pártelnök kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbséggel indokolt. A parlament 2010-es megalakulása óta Bödecs Barna a negyedik képviselő, aki elhagyta a Jobbik frakcióját, amely így 43 fősre csökken.


Fotó: MTI / Beliczay László

Bödecs a rendszerváltás előtt nem volt párttag, civil környezetvédőként 1990-ben, az első szabad választások idején fél évig tagja volt a Magyarországi Zöld Pártnak. Országgyűlési képviselői mandátumát 2010-ben a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos listáján szerezte. Néhány hete párttársával, Hegedűs Lórántnéval határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek az úgynevezett „lomizás” és annak környezetkárosító hatásainak visszaszorítása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik