Belföld

Vona örül a hisztériának

A Jobbik elnöke szerint a Gyöngyösi Márton felszólalása utáni események kinyitják az emberek szemét. Az MSZP és a Fidesz megpróbálja a Jobbikot, a valódi rendszerváltó erőt elhallgattatni - fogalmazott Vona Gábor.

Gyöngyösi Márton felszólalásában sem vallási, sem származási kérdéseket nem feszegetett, ez abból is látszódott, hogy sem a házelnök, de még a képviselők sem reagáltak abban a pillanatban, amikor elhangzottak az ominózus szavak – reagált Vona Gábor a Ma reggel adásában a Gyöngyösi-ügyre. Úgy gondolom, ami történt, az utólagos hisztériakeltés volt csupán, amit képviselőtársamnak tennie kellett, azt megtette: elnézést kért – tette hozzá.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: nem náci veszély van ma Magyarországon, hanem szociális válság, nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk jelenti az igazi problémát az emberek számára. A politikus kiemelte: a Jobbik semmilyen veszélyt nem jelent az ország biztonságára.

Vona Gábor szerint az egész Izrael-tematika egy tabutéma, amelyet homály vesz körül, és amint előkerül, rögtön felmerül az antiszemitizmus is ezzel kapcsolatban.

Novák Előd e-mailjével kapcsolatban elmondta: semmiféle kivetnivalót nem talál a radikális párt alelnökének levelében, amelyen a képviselők kettős állampolgárságáról érdeklődik, hisz – szerinte – egy közérdekű információra hívta fel a figyelmet. Mint fogalmazott: a Jobbik szeretné tudni, hogy az országgyűlésben van-e olyan magyar személy, aki egyben izraeli állampolgár is. Az utóbbi időben történt eseményeket, mint például Simon Peresz kijelentései vagy az izraeli kémrepülő ügye, ugyanis valakik megpróbálják a szőnyeg alá söpri a parlamentben.

Én örülök ennek a hisztériának, legalább az embereknek kinyílik a szeme. Az MSZP és a Fidesz ugyanis megpróbálja a Jobbikot, a valódi rendszerváltó erőt elhallgattatni – hangsúlyozta Vona Gábor.

A Jobbik közleményben is reagált a tegnapi tüntetésre. Íme:

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP és a Fidesz a Hit Gyülekezetével közösen éppen Advent első vasárnapján ült fel a politikai hisztériakeltésnek a saját maga által gerjesztett hullámaira. Ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagykoalíciós egység jött létre a Jobbik megsemmisítésére. A tüntetésen felszólalók beszédeiből a gyűlölet és a magyarság valós problémáival kapcsolatos érzéketlenség sugárzott, valamint a Jobbik társadalmi támogatottságának növekedése miatt érzett kétségbeesés. Különösen súlyosak voltak Mesterházy Attila szavai, aki a Jobbikot eltakarítandó »vírusnak« nevezte, ezzel közel egymillió embert fenyegetett meg, felidézve ezzel a Tanácsköztársaság és az ÁVH magyar emberek elleni sötét terrorját. A Jobbik a mesterségesen gerjesztett hazugságkampány közepette is a lényegről kíván beszélni és fenntartja eredeti javaslatait: az ország valós problémája nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk és a magyar emberek rabszolgahelyzete saját hazájukban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik