Belföld

Pokorni: beszélnem kell

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán más stratégiában gondolkodnak - erről a Fidesz alelnöke beszélt a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.

“A hallgatás számomra elfogadhatatlan. Ellenzékben is úgy gondoltam, hogy nem szabad szó nélkül hagynom az oktatásügyben zajló hibás lépéseket, kormánypártiként pedig kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztessem a párttársaimat a problémákra” – fogalmazott a Pokorni Zoltán, aki szerint ezt akkor is meg kell tennie, ha személyes érzékenységeket sért.

Hozzátette: elfogadja, ha az érvek közül a miniszterelnök nem az övét választja, de ettől a szakmai álláspontját nem fogja megváltoztatni.

A politikus nem ért egyet a tíz-, ötven-, száz-, kétszázezer fős városok, fővárosi kerületek oktatási intézményeinek állami fenntartásba vételével. Attól tart, hogy az egységesítéssel a nagyvárosi iskolák színvonalát csökkentik alacsonyabb szintre – olvasható a lapban. Pokorni szerint a változtatás épp a választási kampány kezdetekor okozhat hatalmas feszültséget az oktatásügyben.

A Fidesz alelnöke az interjúban arra is kitért, pártja a kormányzásuk két éve alatt azért nem veszített drasztikus mértékben szavazókat, mert nem keveredtek morálisan vállalhatatlan ügyekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik