Belföld

Orrán landolt egy repülőgép Pozsonyban

Az orrán landolt a DHL nemzetközi csomagszállító társaság menetrend szerinti repülőgépe a pozsonyi repülőtéren pénteken reggel, miután az Airbus 300-as orrfutóműve megsérült és kitört a leszálláskor. A balesetben senki sem sérült meg és a légi forgalmat sem kellett korlátozni.

“Reggel fél hat előtt a csomagküldő szolgálat egyik menetrend szerinti gépének futóműve megsérült a leszálláskor, aminek következtében a repülőgép elhagyta a leszállópályát” – tájékoztatta a balesetről az MTI pozsonyi irodáját Dana Madunická a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtér sajtószóvivője.

A szóvivő elmondta: a baleset során személyi sérülés nem történt, és sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátette: a kialakult helyzet nem befolyásolja a légi forgalmat, a repülőjáratok menetrend szerint közlekednek.
Daniela Kapustová a pozsonyi tűzoltóság szóvivőjének közlése szerint a repülőgép háromfős személyzetét a repülőtéri tűzoltók hozták ki a gépből. A balesethez a tűzoltóság két rohamkocsija vonult ki.

Fotók a pórul járt repülőgépről itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik