LMP
Belföld

LMP: Matolcsy nemcsak magából csinál hülyét

vágó-gábor (vágó gábor, lmp, )
vágó-gábor (vágó gábor, lmp, )

Orbán Viktor szavai adóemelést sejtetnek, a nemzetgazdasági miniszter "stand-up comedybe illő bohózatot" ad elő az LMP szerint.

Újabb adóemelések várhatók az LMP szerint, miután Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újabb egyenlegjavító intézkedéseket jelentett be.

Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a kormányfőnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-szlovák gazdasági fórumán elhangzott szavaira utalt. A miniszterelnök beszédében elmondta, hogy az elmúlt két napban a kabinet költségvetési egyenlegjavító döntéseket hozott, hogy jövőre 2,7 százalék legyen a hiány mértéke.

Az LMP-s politikus mindezekre úgy reagált, hogy ez már “a sokadik olyan kiigazítási kör, amelyikre egyáltalán nem lett volna szükség, ha Magyarország értelmes módon, a hagyományos mederben tervezi a költségvetését”.

Hozzátette, hogy mindeközben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy “stand-up comedybe illó bohózatot” ad elő, amikor olyan kijelentéseket tesz, hogy alig több mint tíz év alatt megduplázná a magyar GDP-t. A politikus szerint a miniszter ezzel “nemcsak magából csinál hülyét”, hanem az egész országból.

A válságot, amelyet szerinte a kiszámíthatatlanság és a gazdaságpolitikai “ámokfutás” okozott, nem állandó nagyotmondással kell megoldani – mondta Vágó Gábor. Az ellenzéki párt szerint olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely a progresszív adórendszert és a zöldberuházásokat helyezi fókuszába, miközben többletforrásokat juttat az egészségügynek és az oktatásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik