Belföld

Balog: „…alig várják, hogy ne kelljen tanítani”

balog zoltán (balog zoltán, )
balog zoltán (balog zoltán, )

Gödöllőn avatott szobrot Balog Zoltán, beszélt az erkölcsi válságról, a bizalomvesztésről, aztán durván beszólt a pedagógusoknak.

Szerdán a közoktatásról szóló parlamenti vitanap és a pedagógus szakszervezetek sztrájkbizottságával való délutáni találkozó között a humánminiszter leruccant Gödöllőre, a Szent István Egyetemre szobrot avatni. Leleplező (mármint szoborleleplező) beszédében a szaktárca vezetője – a Gödöllői Hírek tudósítása szerint – kifejtette, hogy a napjainkban tapasztalható erkölcsi válság a bizalomvesztésen alapul. Mint mondta, az egyéni érdeket alá kell rendelni a közösségi akaratnak, ha úgy tetszik, az államérdeknek.

A miniszter azt is hangsúlyozta: összhangba kell hozni az igényeket a rendelkezésre álló erőforrásokkal, és legyőzni a láthatatlan ellenséget, amit a tétlenséggel és a tunyasággal azonosított. Ekkor már halk moraj futott végig a szoboravató hallgatóságán.

Ekkor a tudósítás szerint a miniszter azt mondta: „Rohanok vissza a Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus-szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik