Belföld

Nem csatlakozik a 4K! Bajnaihoz

új baloldal - 4k! (4K!, negyedik köztársaság)
új baloldal - 4k! (4K!, negyedik köztársaság)

A Negyedik Köztársaság Mozgalom nem lép be az Új pólusba, de megállapodást akar az ellenzéki erők között.

Párttá alakult a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!), miután a Fővárosi Bíróság bejegyezte kérelmét – jelentette be az új párt elnöke. Istvánffy András arról is beszélt, hogy nem csatlakoznak a Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök “által fémjelzett” Együtt 2014-hez.

A 4K! célja egy olyan erő felépítése, ami orvosolni akarja a rendszerváltás igazságtalanságait – hangsúlyozták közleményükben. Mint írták, a volt szocialista miniszterelnököt a 4K! a régi, igazságtalan rendszer részének tartja, ezért nem látja értelmét, hogy belépjen a mozgalmába.

A 4K! kitart a megújulás programja mellett, és nem tartja folytathatónak az elmúlt 20 évet. A megújulás szempontjából hiteltelennek tarja a szocialisták egykori miniszterelnökét, aki a jelenlegi kormányhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket növelő megszorító politikát folytatott, ezért nem látja értelmét annak, hogy beálljon a Bajnai-mozgalomba.

A párt mindenesetre arra törekszik, hogy a választások előtt megállapodást tudjon kötni a demokratikus erőkkel a jogállam helyreállítására, új, tisztességes választások megtartására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik