Belföld

Egy ujjal írt alá Bajnai

együtt 2014 (ingyenes, )
együtt 2014 (ingyenes, )

Aláírásgyűjtési akcióba kezd az Együtt 2014. Lehet kattintva, és lehet személyesen is.

Aláírás-gyűjtési akcióba kezd az Együtt 2014 Választói Mozgalom, melynek tagjai a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás, a Milla, Juhász Péterrel az élén, és a Kónya Péter-féle Magyar Szolidaritás Mozgalom. Erről csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a három közélő.


Fotók: Kummer János

A választói összefogást támogató nyilatkozatot első körben csaknem százhúszan írták alá, köztük Dés László, Ferge Zsuzsa, Fischer Ádám, Heller Ágnes, Kazimir Annamari, Lang Györgyi, Parti Nagy Lajos, Pikó András, Rangos Katalin, Vásárhelyi Mária, Závada Pál.

A szolidaritásosok „kitelepülnek”, aláírásgyűjtő íveikkel harminc városban lesznek jelen, csak Budapesten tizenöt helyszínt terveznek. Arra kérik a polgárokat, hogy vagy személyesen, vagy a szervezet honlapján „jelezzék együttműködési szándékukat”.

Bajnai, Juhász és Kónya sajtótájékoztatón, kivetítő előtt „írta alá” a netes ívet – a megfelelő mezők kitöltésével és egy-egy kattintással.

Először az LMP-vel

Kónya Péter szerint korai még arról beszélni, hogy milyen formában indulnak majd 2014-ben.


Kónya Péter

Bajnai azt hangsúlyozta, hogy „az Együtt 2014 nem párt, hanem lehetőség a mostani rezsim leváltására”. Megjegyezte, nem tulajdonít különösebb jelentőséget a Medián friss közvélemény-kutatásának, ami a biztos szavazók körében 22 százalékra mérte az Együtt 2014-et. „Egy mérés nem mérés” – mondta a volt miniszterelnök.

Juhász Péter örömmel vette Jávor Benedek minapi nyilatkozatát, miszerint az LMP tárgyalásokat kezdene „az együttműködés lehetőségeiről az Együtt 2014-gyel”. „A Lehet Más a Politika a Milla természetes szövetségese” – így fogalmazott a főaktivista.

Juhász beszámolt arról is, hogy az LMP-t korábban anyagilag is támogató üzletembertől, Richard Fieldtől pénzt nem, meghívást viszont kapott, méghozzá az Egyesült Államokba. Juhász adományt gyűjtene az USA-ban, aminek, állította, egyelőre három akadálya van: először is a Sandy hurrikán, másodszor, hogy Juhász felesége nyolc hónapos terhes, harmadszor, hogy a Milla, míg be nem jegyzik, nem fogadhat el adományt.

Mindettől függetlenül a Milla (és ha jól értettük, az Együtt 2014 is) „mikroadományokból” szeretné eltartani magát: a szimpatizánsok által felajánlott „három-négyezer” forintokból.

 

 

Kónya Péter pedig azt emelte ki, korai még arról beszélni, hogy milyen formában indulnak majd 2014-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik