Belföld

A Samsung közel ötmilliós adománya a székesfehérvári óvodáknak

Az adományokat kedden adta át ünnepélyesen Kunos Balázs, David Suh és Cser-Palkovics András az intézményvezetőknek.

A Samsung nagy hangsúlyt fektet a gyermeksport támogatására, ami a jövő sportsikereinek záloga. Ezért is hirdették meg nemzetközi Hope Relay programjukat, amely Magyarországon ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel zajlott. A kampány keretében a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket oszt szét országszerte. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, a megyeszékhelyeken pedig a polgármesterek kapták a felkérést, hogy segítsenek megtalálni azon szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a felkínált eszközöket.

Mint Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. Telecom Üzletág igazgatója elmondta: a Samsung azért indította el a Hope Relay programot, hogy a gyermekeket sportolásra buzdítsák. Egyúttal megköszönte a kezdeményezésben való aktív részvételt is a fehérváriaknak. Köszöntőjében az üzletág igazgató utalt arra is, hogy tervez még hasonló akciókat az elektronikai termékeket gyártó cég.

A többi megyeszékhelyhez hasonlóan Székesfehérvár is közel ötmillió forint értékű adománnyal gazdagodik a program keretében. Városunkban – egyetértve Cser-Palkovics András polgármesterrel – az óvodák támogatása mellett döntött a Samsung Electronics Magyar Zrt. A 16 önkormányzati fenntartású intézmény 22 óvodai telephelyének mindegyike hasznos műszaki berendezésekhez juthat a program segítségével. A felajánló cég egy katalógust bocsátott a támogatott városok rendelkezésére, ebből kerültek kiválasztásra a szinte egységes intézményi csomagok. Így például új, jó minőségű monitorral, fényképezőgéppel, porszívóval, mosógéppel látják el az óvodákat. Az akciót fehérvári lezárásaként Kunos Balázs, David Suh üzletfejlesztési vezető és Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az érintett óvodaigazgatókat.

„Köszönöm a részvétel lehetőségét és azt, hogy a vállalat odaállt egy jó ügy mellé. Mi, Székesfehérváron egész évben azért dolgozunk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat intézményeinkben és hogy életük része legyen a mozgás, a sport. Ebben jó együttműködő partnernek bizonyult a Samsung.” – mondta el Cser-Palkovics András a Rákóczi Úti Óvodában tartott ünnepségen.

Az adományokért a házigazda óvoda igazgatója is köszönetet mondott minden vezetőtársa nevében. Az ünnepséget követő napokban a cég helyi szervizéből minden intézménybe kiszállítják majd az ajándékba kapott eszközöket is. Ezzel 4,8 millió forint adományhoz jutottak az érintettek városunkban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik