Belföld

Budapest Airport: a biztonságban nincs kompromisszum

A Budapest Airport meglepődve értesült a médiából arról, hogy a Wizz Air úgy döntött, felfüggeszti az ideiglenes egyszerűsített reptéri beszállókapuk használatát, és visszatér az utasok buszoztatásához a terminál és a repülőgép között.

Amint arról a Hír24 beszámolt, a Wizz Air bejelentette, hogy holnaptól ismét busszal viszi a fel- és leszálló utasokat a gépekhez a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A Budapest Airport és a Wizz Air vezetői a hétvége folyamán is többször egyeztettek az egyszerűsített beszállókapuk használatának fejlesztéséről. Az új rendszer október 28-án lépett hatályba, amit az érintett légitársaságok nagy többsége jelenleg is zökkenőmentesen használ – írja közleményében a Budapest Airport.

A repteret üzemeltető cég hangsúlyozza, hogy a repülésbiztonsági és védelmi előírások terén az egyszerűsített reptéri beszállókapuk esetében sem ment bele semmilyen kompromisszumos megoldásba. Valamennyi, egyszerűsített beszállókaput használó utas ugyanazon szigorú reptéri biztonsági ellenőrzésen esik át, mint a többi utas, ellenkező esetben a repülőtéri hatóságok nem engedélyezték volna az új rendszer használatát. A Budapest Airport továbbra is minden erőfeszítésével azon dolgozik, hogy garantálja a repülőtér magas szintű biztonsági előírásainak betartását.

A repülőtér három fontos légitársasági partnere (easyJet, Jet2.com, Ryanair) – amelyek az utasforgalom 30 százalékát adják – továbbra is zökkenőmentesen használja az egyszerűsített beszállókapukat. A légitársaságok a napi üzem során nagyfokú rugalmasságot tapasztalhatnak, egyúttal tartani tudják a repülőgépek rövid fordulóidejét, így a menetrendet is. Az, hogy a Budapest Airport biztosítja a légitársaságok számára az egyszerűsített beszállókapu használatát, segít abban, hogy lefaragják napi működési költségeiket, s így továbbra is olcsó repülőjegyeket, valamint differenciált szolgáltatást nyújthassanak az utasaik számára.

A repülőtér üzemeltetője kész továbbra is a legjobb szándékkal és bizalommal egyeztetni a Wizz Air képviselőivel minden, a napi működéssel kapcsolatos ügyben annak érdekében, hogy a nyitott kérdésekre a lehető leghamarabb megoldásokat találjanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik