Belföld

Megkapják az elmaradt bért a kórházi dolgozók

korhaz(210x140)(1).jpg (kórház, )
korhaz(210x140)(1).jpg (kórház, )

Az ígéretek szerint napokon belül hozzájutnak novemberi fizetésükhöz a komáromi egészségügyisek. Erről Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója tájékoztatta a távirati irodát.

Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy novemberben még nem kaptak fizetést a komáromi kórház dolgozói. Ez a Selye János Kórházban végrehajtott nyári struktúraátalakítással függ össze. A politikus szerint további kórházakat fenyeget az a veszély, hogy nem tudják majd kifizetni dolgozóik bérét. A kórházak igazgatóinak pedig a GYEMSZI megtiltotta, hogy a sajtónak nyilatkozzanak – mondta Havas Szófia.

A GYEMSZI főigazgatója erre reagálva azt mondta: egyesek félinformációk alapján politikai tőkét akarnak kovácsolni maguknak az egészségügy helyzetéből, veszélyeztetve ezzel a „zökkenőmentesen működő betegellátást.”

Török Krisztina azt mondta, a kórházak nehéz anyagi helyzete nem függ össze az egészségügyi struktúra átalakításával. A komáromi kórház jelezte a GYEMSZI-nek fizetési problémáit. Az intézet azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, így a komáromi kórház dolgozói – a kincstári kifizetések függvényében – remélhetőleg napokon belül, akár már szombaton megkaphatják fizetésüket – mondta a főigazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik