Belföld

Kerényi: mindannyian spirituális kapcsolatban vagyunk Orbán Viktorral

Kerényi-kiállítás (Kerényi Imre,)
Kerényi-kiállítás (Kerényi Imre,)

Ezt a Debrecenbe érkező Az Alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítás megnyitóján mondta a miniszterelnöki megbízott.

Mint arról beszámoltunk, tavaly 15 festményt rendelt Kerényi Imre több mint 20 millió forintért kortárs magyar festőktől az elmúlt 150 év magyar történelméről. Az alkotásokból – melyekkel az Alaptörvény díszkiadását illusztrálják – vándorkiállítás lett, melyet először a Magyar Nemzeti Galériában mutattak be. A képek innen Szegedre, majd Békéscsabára utaztak és most Debrecenbe értek. A Kósa Lajos vezette városban ünnepélyes keretek között mutatták be a festményeket a Magyarország múltja, jelene és jövője címmel kiírt gyermekrajzpályázat 30 díjazott alkotásával és az alaptörvény népszerűsítésének folyamatát illusztrálandó tárgyakkal együtt.

A kiállítás megnyitóján maga Kerényi Imre is részt vett – tudósít a vagy.hu. Az Alaptörvény bemutatásának szükségességét a miniszterelnöki megbízott egy hasonlattal szemléltette: „Ha el akarsz adni egy autót, nem azt kell csinálni, mint a kommunisták, hogy elviszik a Csepel-szigetre, és jöjjön el érte, akinek kell. Ha el akarjuk adni, oda kell vinni az emberekhez.”

Kerényi továbbá azt is elmondta, véleménye szerint mindannyian spirituális kapcsolatban vagyunk Orbán Viktorral, akivel, mint ismert, ő személyes jó viszonyt ápol.

Az eseményről és Kerényi expozéjából kimerítő videót is készített a vagy.hu. Íme:

Ha érdekli, milyen alkotások díszítik az Alaptörvényt, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik