Belföld

Borkai: Egy kincs, amire büszkék lehetünk!

Így fogalmazott a polgármester, az új Győr-könyv pénteki bemutatóján. Borkai Zsolt szerint a kötetben a tradíció és az innováció találkozik.

A Győri Könyvszalon egyik kísérőrendezvényeként mutatták be az Esterházy-palotában a napokban elkészült, három nyelven íródott kiadványt, mely dizájnelemek segítségével prezentálja a megyeszékhely sokszínűségét. A könyv születésének gondolata már 2006 óta foglalkoztatta Borkai Zsoltot, a polgármester szerint azonban 6 év kellett ahhoz, hogy valóra váljon az álom. A fiatal lendület és az idős bölcsesség egymásra talál a sorok között, ugyanakkor a tradíció és az innováció is ötvöződik a műben. „Városunk műemlékek szempontjából a harmadik leggazdagabb település az országban, ezt is hangsúlyozza a könyv, de bemutatkoznak azok az intézmények is, amelyek hozzájárulnak a gazdasági potenciál növekedéséhez. Ez a könyv egy kincs, amire büszkék lehetünk!” – hangsúlyozta a polgármester.

A kiadvány főszerkesztője Koloszár Tamás volt, aki többszörös évfordulót ünnepelhetett 2012-ben, hisz 30 éve dolgozik újságíróként, éppen mióta letelepedett Győrben. „A világ legszebb Győr-könyvét szerettük volna megalkotni, ezért magasra tettük a mércét. Igazi csapatmunka eredményeként született meg a kötet, bár bevallom őszintén, sok munka van mögötte. Amikor első nap kezembe vettem a kész alkotást, azonnal éreztem, hogy megérte a fáradozás!” – mesélte a bemutatón a főszerkesztő.

A hologramos borítóval ellátott, számos nyomdatechnikai fortéllyal színesített műben prominens személyek vallanak Győrhöz fűződő élményeikről, így a fényképeken a motorozó polgármester mellett feltűnik többek között Pálinger Katalin, Pápai Lajos, Nagy Balázs és párja Gyurmánczi Diána, de például Szekeres Tamás és Kiss János is. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szerepelhetek ebben az egyedi kiadványban, hisz nagyon szeretem Győrt, és remélem, a könyv segítségével mások is átérzik pezsgő városunk szellemiségét” – hangsúlyozta a Győri Nemzeti Balett igazgatója.

A pénteki rendezvény végén a polgármester egy-egy könyvvel köszönte meg mindazok munkáját, akik segédkeztek a kiadvány megjelenésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik