Belföld

Pokorni bírálta és megvédte Hoffmannt

pokorni zoltán (pokorni zoltán, )
pokorni zoltán (pokorni zoltán, )

Túlzónak tartja az államosítást Pokorni Zoltán, ugyanakkor nagy hibának tartaná, ha leállítanák az oktatási rendszer átalakítását.

Nem volna helyes visszaállítani a több mint 3200 elszigetelt önkormányzat önálló iskolafenntartását – mondta Pokorni Zoltán egy csütörtöki rendezvényen. Magánvéleménye szerint viszont túlzó, hogy az állam minden, önkormányzat által fenntartott iskolát a kezébe veszi. Elég lett volna ezt ott megtenni, ahol ezt kérik. Így a bajban lévő, forráshiányos, kellő bevétellel vagy szakértelemmel nem rendelkező települések önkormányzatai esetében. Azoknál az önkormányzatoknál, amelyek elég nagyok, van elég bevételük, hogy fenntartsák az iskoláikat, meg lehetett volna hagyni ezt a feladatot – mondta a politikus.

Most már az a cél, hogy a rendszer, amelyet a parlamenti többség megszavazott, működjön. Pokorni Zoltán szerint a 193 tankerület jó üzemméret. Abban bízik, hogy idővel el lehet érni, hogy létrejöjjön a tankerületi szintű önkormányzatiság, és akkor ez egy működőképes, jó oktatásirányítási rendszer lesz.

“Lehet, hogy ezzel a vargabetűvel lehetett kitörni abból az önkormányzati iskolafenntartásból, amelynek a negatív hatásai tényleg érzékelhetőek voltak” – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik