Belföld

Közösségi oldal segített a dunaújvárosi rablók elfogásában

Fiatalok nagy értékű mobiltelefont vettek el egy férfitől. A nyomozók már másnap el is fogták őket.

Dunaújváros belvárosában november 5-én, hétfőn a délelőtti órákban egy solti fiatalembert szólított le az utcán kettő férfi, akik a pontos idő után érdeklődtek. – értesült honlapunk Kiss Z. Edward rendőr hadnagytól, a Fejér Megyei  Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.
A fiatalember segítőkészen elővette értékes mobiltelefonját, ekkor azonban a két férfi rátámadt. Bántalmazták, majd telefonját elvették tőle és a helyszínről elmenekültek. A fiatal férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Később feljelentést tett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, s a nyomozók megkezdték az ügy felderítését, az ismeretlen elkövetők beazonosítását. Ez idő alatt a bántalmazott férfi és ismeretségi köre sem tétlenkedett: egy közösségi oldalon keresgéltek,  ezzel is segítve a rendőröket, hogy minél hamarabb eljussanak az elkövetőkig.  
A nyomozók már a következő napon beazonosították, majd el is fogták a férfiakat és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A büntetett előéletű 21 és 22 éves dunaújvárosi lakosok kihallgatásuk során tagadták a tettüket. A rendőrök őrizetbe vették őket és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik