Belföld

Kósa: Brüsszelben “elgurult a gyógyszer”

kósa-lajos (kósa lajos)
kósa-lajos (kósa lajos)

A Fidesz alelnöke szerint a brüsszeli bürokratáknak inkább az uborkák görbületével kellene foglalkozniuk, nem Magyarországgal szemben ellenséges jelentések gyártásával.

„Az unió annyi mindent eljátszott már velünk” – közölte Kósa Lajos az M1 Ma reggel című műsorában. A politikus szerint az Európai Unió brüsszeli bürokratáinak a válság közben az a legfontosabb, hogy saját fizetésüket emeljék meg, miközben Görögországot megszorításokra kötelezik. „Megáll az ember esze” – fogalmazott Kósa Lajos a Ma reggelben.

A politikus utalt arra is, hogy Magyarországot csak azért támadják, mert a Fidesz van hatalom. Példaként említette, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos elődje, Joaquín Almunia „végigasszisztálta a Gyurcsány-kormány hazudozását, azt mondta, hogy minden rendben van a magyar költségvetéssel. Ezek után, a magyarok szempontjából milyen arca van az Európai Uniónak” – tette fel a kérdést Kósa Lajos, megjegyezve: be kellett volna ismerniük, hogy hibáztak.

Kósa azután beszélt erről, hogy egy uniós jelentésben közölték: a 2013-as költségvetésben beállított gazdasági növekedési ütem túlzó, és Magyarország nem tudja majd tartani a 3 százalékos hiánycélt 2014-ben. A Fidesz alelnöke az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét értékelik rosszul, és kijelentette, „elgurult a gyógyszer”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik