Belföld

Ideje a téli autós vizsgálatnak

November közepéig még lehet élni a rendőrök ingyenes ajánlatával: autószervíz és sofőrök látásának ellenőrzése.

Már több ízben is hírt adtunk róla, hogy az elmúlt két hosszú hétvégén részben a romló időjárási viszonyok miatt, szinte tarolt a halál az utakon, rengeteg baleset történt. Nem véletlen tehát, hogy mára már országossá bővült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság októberi ötlete, mely szerint a rendőrök a közeledő tél miatt arra buzdítják az autósokat: vizsgáltassák át kocsijuk világítóberendezéseit és ellenőriztessék a látásukat – mindezt november közepéig ingyenesen.

A kampányhoz számos optikus üzlet és szakszervíz is csatlakozott, ahol az akció ideje alatt átvizsgálják az autók lámpáinak, fényvisszaverő elemeinek működését, állapotát és ellenőrzik a sofőrök látását.

A szervizek külön a kampányra készített tanúsítványt és a a szélvédőre kiragasztható matricát is adnak, melyek igazolják, hogy az autó megfelel a szabályok előírásainak.

A látszerészek pedig megnézik, hogy szükség van-e a sofőrök szemének segítségre, ha igen, megállapítják a dioptria mértékét és tanácsot adnak a megfelelő szemüveg elkészítéséről.

Az erre a célra létrehozott honlapon (www.latnieslatszani.hu), megtalálhatóak a legfontosabb információk. De a www.bulisbiztonsag.hu és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján is lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik