Belföld

Nem nyithat ki a hajléktalan-kórház

Hajlektalan(210x140)(1).jpg (hajléktalan)
Hajlektalan(210x140)(1).jpg (hajléktalan)

Nem kapta meg az engedélyt, így nem fogadhatja a rászorulókat a fővárosi Szabolcs utcában kialakított egészségügyi centrum.

Az október 5-én átadott, többfunkciós hajléktalangondozó központ bizonytalan ideig nem nyithat meg, mert a területileg illetékes XIII. kerületi önkormányzat jegyzője szabálytalannak találta az épület kialakítását, és megtagadta a működési engedély kiadását – olvasható az index.hu cikkében.

A jegyző szakhatósági állásfoglalása szerint az átmeneti szállóként szolgáló, és az ettől elkülönített, egészségügyi célú egységek egyidejű használata külön-külön nem biztosítható: a 150 férőhelyes szálláshelyet az odaérkező hajléktalanok nem tudják úgy igénybe venni, hogy közben ne zavarnák a többi helyiségben folyó orvosi ellátást.

Az egykor az Orvostovábbképző Intézet belgyógyászati osztályaként működő Szabolcs utcai épületet 345 millió forintból újították fel. Az intézményben 50 ágyas krónikus belgyógyászati és 23 ágyas ápolási osztály, valamint 20 ágyas lábadozó kapott helyet. Itt működne a hajléktalanok háziorvosi ellátását 24 órában biztosító, mozgó orvosi szolgálat, továbbá az idős hajléktalanoknak kialakított 64 férőhelyes részleg is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik