Belföld

Hajléktalanok segítenek a krízisszálló építésében

hajléktalan (hajléktalan, )
hajléktalan (hajléktalan, )

Tatabányán négy új konténerlakással bővítik a fedél nélküliek téli krízisszállását, a földmunkákat és a tereprendezést a szálló egykori lakói végzik el.

Balatoni Ágnes tájékoztatása szerint a szervezet 12 millió forintot nyert a Hajléktalanokért Közalapítványtól. Az összegből 11, korábban fedél nélkül élő ember albérletét támogatják (ők korábban a konténerlakásokban laktak), valamint négy új konténert telepítenek.

A bővítés után a krízisszállón már 23 embert lehet elhelyezni a tél beállta előtt. A szálló bővítésén dolgozók fizetést kapnak, az ott töltött órák pedig a segélyhez szükséges munkaviszonyba is beleszámítanak. A pályázatnak köszönhetően albérletbe költöztetett 11 hajléktalan közül négyen már bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek – tette hozzá az USZSE elnöke.

A konténerlakások úgynevezett “alacsony küszöbű” intézménynek számítanak, azaz ide alkoholproblémákkal küzdő, tüdőszűrési lelet nélküli emberek, valamint párok is beköltözhetnek, és a kutyatartást is engedélyezik.

Balatoni Ágnes elmondta, Tatabányán mintegy 80 ember éli mindennapjait a közterületeken, 500 ember átmeneti szállón, éjjeli menedékhelyen vagy a külterületeken lévő építményekben lakik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik