Belföld

390 millió forintból 3,4 kilométeres útszakasz újult meg

A Sopron-Brennbergbánya bekötőút felújított 3,4 kilométeres szakasza elöregedett és rossz állapotban volt és már a forgalmat is veszélyeztette.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, valamint a projektgazda Magyar Közút képviseletében Kovács Attila, fejlesztési és felújítási igazgató, továbbá Sümegi Péter megyei igazgató.

A felújítás során az útszakaszt korszerűsítették, kijavították a burkolathibákat és a burkolatot megerősítették, ezzel lehetővé vált a forgalom dinamikusabb áramlása, egyúttal a kiemelt szegélyt is átépítette a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium.

A biztonság javítását szolgálják az ívek kisebb korrekciója, a forgalomtechnikai beavatkozások, valamint a két új buszöböl építése, parkoló és parkolósáv építése, valamint a járdakapcsolatok szabványosítása is. A szakemberek ezen kívül felújították az útszakaszon található két Rák-patak hidat is, kicserélték a hídon lévő burkolatot és a szigetelést, új korlátot építettek. A jobb vízelvezetés érdekében az útburkolat szélesítésének megfelelően oldalárkokat építettek ki, a már meglévő vízelvezető árkokat pedig kitisztították.

Ajánlott videó