Belföld

Orbán nagyon közel érzi magát Ángyánhoz

szántóföld (föld, szántóföld, )
szántóföld (föld, szántóföld, )

A kormányfő szerint lesz megállapodás a földtörvény ügyében.

Minden kérdésben megállapodásra számít az új földtörvény ügyében Orbán Viktor. A miniszterelnök ezt a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után mondta, miután a képviselőcsoport tárgyalt a Ház előtt fekvő földtörvényjavaslatról.

“Összesen talán két vagy három kérdésben maradt fenn egyeztetési lehetőség, de nagyon közel vagyunk, minden kérdésben meg fogunk állapodni” – fogalmazott a kormányfő a fideszes Ángyán József és Bencsik János által beterjesztett módosító javaslatokat firtató újságírói kérdésre.

Rogán Antal frakcióvezető véleménye sem tért el a főnökéétől, ő azt mondta ugyanis, hogy a parlament előtt fekvő új földtörvény alapvető rendelkezéseiben nagybirtokellenes, ebben minden kormánypárti képviselő egyetért. Rogán emlékeztetett, a javaslat 1200 hektárra csökkenti a megszerezhető termőföld felső határát

Ángyán József korábbi agrárállamtitkár, aki – frakciótársával, Bencsik Jánossal közösen – több tucat módosító indítvánnyal írná át a kormány földtörvényjavaslatát, azt mondta, a hétfői, csaknem 2,5 órás tanácskozáson az irányokról volt szó, nem konkrét módosító javaslatokról.

A legnagyobb nézetkülönbség szerinte a birtokméretek kérdésében van. A további lényegi kérdések között említette például a fiatalok helyzetbe hozását, amiben egyetértés van, valamint a helyi közösségek bevonását a döntésekbe.  Arra, hogy kapott-e kritikát a korábbi bírálatai miatt, úgy reagált: “Nem, semmilyen személyes kérdésről nem volt szó”.

S, hogy mit akar Orbán a földtörvénnyel? Itt elmondta!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik