keverőpult (keverőpult)
Belföld

Támogatás helyi tévéknek és rádióknak

Mintegy tizenhat millió forintnyi támogatásról döntött hét médium javára a Magyar Média Mecenatúra program műszaki fejlesztést célzó pályázatának legutóbbi fordulójában a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A médiatanács legutóbbi ülésén hozott döntésről vasárnap tájékoztatta az MTI-t a hatóság Szóvivői irodája.

Ebben a hónapban három tévé jutott összesen 11 millió forinthoz és négy rádió, együttesen 5,6 millió forintnyi forráshoz. A forduló után fennmaradó keret még 39 millió forint, a legközelebbi pályázat beadási határideje december 6.

Közleményük szerint idén százmillió forint áll rendelkezésre az évek óta népszerű, közösségi elektronikus médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó pályázatra. A kiírással a tanács célja az, hogy biztosítsa a szolgáltatók folyamatos, színvonalas és minőségi működését, elősegítse számukra a későbbi digitális átállást, illetve támogassa az ehhez szükséges stúdiótechnikai háttér kialakítását. A Magyar Média Mecenatúra programban összesen kétmilliárd forint osztható szét idén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!