Belföld

A Jobbik feljelentette Szegedi Csanádot

Szegedi-Csanad(3)(210x140)(1).jpg (Szegedi Csanád)
Szegedi-Csanad(3)(210x140)(1).jpg (Szegedi Csanád)

Befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett két jobbikos országgyűlési képviselő Szegedi Csanád, a pártból korábban kizárt politikus ellen.

Lenhardt Balázs – aki Kulcsár Gergellyel közösen jegyzi a feljelentést – a közleményében emlékeztetett, Szegedi Csanádot a Jobbik 2012 nyarán “folyamatos hazudozásai és nyilvánosságra került megvesztegetési kísérlete miatt” kizárta a pártból. “Akkor derült ki zsidó származásáról az igazság, és azóta érdekes metamorfózison ment át az európai parlamenti képviselő: keményvonalas radikálisból a legszélsőségesebb cionista álláspont visszhangjává vált” – írta Lenhardt.

Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik által elnyert EP-mandátumot azóta jogtalanul bitorolja Szegedi Csanád, így a pártnak mindent el kell követnie, hogy “lemondassa az árulót”. A párt szerint “további súlyos bűncselekmények megalapozott gyanúja is felmerült Szegedi brüsszeli ténykedése kapcsán”.

Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően lemondott a pártban betöltött funkcióiról, és közölte, a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik