Belföld

Őrizetben a garázsfeltörők !

24.hu
24.hu

2012. 10. 30. 17:32

A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei október 29-én délelőtt rutinellenőrzést követően fogták el a három sárosdi férfit.

-A kisteherautójukból olyan nagy mennyiségű égetett rézvezetékek, illetve víz- és gázvezetékek szereléséhez használatos szerelvények kerültek elő, amikről később kiderült, egy fehérvári garázsokból lopták el azokat. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói eddig öt rendbeli lopással gyanúsították meg a trió tagjait, de nem kizárt, hogy a terhükre róható bűncselekmények száma bővülni fog. A büntetőeljárás bűnügyi őrizetbe vételük mellett tovább folyik – tájékoztatta honlapunkat Németh – Kész Mónika rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvívője.

A gárdonyi járőrök egy agárdi színesfémtelep közelében igazoltattak hétfő délelőtt egy VW Transportert. A járműben három sárosdi férfi tartózkodott. Amikor a rendőrök a gépkocsi rakterét átnézték, abban rengeteg égetett rézvezetéket találtak, valamint nagyobb tételben újszerű sárgaréz víz- illetve gázvezeték szereléshez használatos szerelvényeket, és réz golyóscsapokat.
Amikor ezen fémtárgyak származási helyéről kérdezték a sofőrt, illetve az utasokat, azok hitelt érdemlő magyarázatot arra nem tudtak adni. Időközben derült ki, hogy október 29-ére virradóra, illetve azt megelőző napokban Székesfehérváron, a Fecskeparton lévő garázssoron több garázst is feltörtek ismeretlenek, ahonnan fémtárgyakat loptak el. Amikor két garázs sértettjével felvették a kapcsolatot a fehérvári nyomozók, kiderült épp olyan tartozékok és szerelvények, valamint vezetékek tűntek el tőlük, amik a VW gépkocsiban voltak. Amikor a két sértett a tárgyakat az autóban megtekintette, kétséget kizáróan úgy nyilatkoztak, hogy azok a saját tulajdonuk.
Így mind a gépkocsit, mind az abban lévő fém-alkatrészeket a fehérvári nyomozók lefoglalták, majd a sértetteknek a saját tulajdonú tárgyait visszaadták.
Az 54, a 39 és a 27 éves sárosdi férfiakat a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő a nyomozók, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Eddig öt rendbeli garázsfeltörés írható a számlájukra. Azonban tekintettel arra, hogy az utóbbi időben Székesfehérváron ezen kívül még több betörés történt hasonló módszerrel a Fecskeparton lévő garázsok sérelmére, nem kizárt, hogy a trió terhére róható bűncselekmények száma bővülni fog.
A három büntetett előéletű férfi kihallgatása során tagadta, hogy a fecskeparti garázsok feltöréséből származnának azok az alkatrészek, amiket gépkocsijukban találtak a rendőrök. Azt állították, hogy azokat „lomizásuk” során gyűjtötték össze az elmúlt hónapban.
A társaság legfiatalabb tagja ellen jelenleg is folyamatban van a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon egy másik büntetőeljárás. Ő az a fiatalember ugyanis, akit tucatnyi felsővárosi családi ház betöréssel gyanúsítanak a nyomozók. Hónapokig volt előzetes letartóztatásban, ahonnan nemrég szabadult.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a három férfit bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.