Belföld

Bajnai nem akar békebírót játszani

Bajnai Gordon (Bajnai Gordon, Juhász Péter)
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon, Juhász Péter)

Bajnai Gordon szerint az Együtt 2014 választói mozgalomban olyan szervezeteknek van helyük, amelyek több támogatót hoznak, mint amennyit jelenlétük miatt veszíthet az együttműködés. A volt kormányfő kedden a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: a Demokratikus Koalíció és a Milla közötti vitát a két szervezetnek egymás között kell tisztáznia.

Kapcsolódó cikkek

A következő néhány hétben dolgozzák ki az Együtt 2014 választói mozgalom alapelveit. Akik ezeket elfogadják, azokkal kezdenek tárgyalást a programok egyeztetéséről – mondta el Bajnai Gordon a TV2 műsorában. Hozzátette: a DK és a Milla között az október 23-i demonstráció előtt olyan éles elvi szembenállás alakult ki, amelyet a két szervezetnek kell egymás között tisztáznia. Bajnai pedig nem kíván a vitában, illetve annak  kezelésében részt venni. Az Együtt 2014 bővítéséhez ugyanakkor mindhárom alapító egyetértése szükséges – jegyezte meg.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint Gyurcsány Ferenc – aki elődje volt a miniszterelnöki székben – félreérthette szándékait, amikor alig két órával a Milla-tüntetésen elmondott beszéde előtt azt szorgalmazta, hogy 2014-ben legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Bajnai Gordon az interjúban kijelentette, nem az ellenzék vezérének jelentkezett be, szerinte visszataszító üzenetet küld a választóknak, aki már most személyi kérdésekről, pozíciók elosztásáról beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik