Belföld

Tarlós mégis Vitézy fejét akarja?

vitézy dávid (vitézy dávid, )
vitézy dávid (vitézy dávid, )

Idén már a második ellenőrzést rendelték el a Budapesti Közlekedési Központnál. Egyes vélemények szerint újra a szőnyeg szélére állíthatják Vitézy Dávidot.

A vizsgálat tényét Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója megerősítette a távirati irodának.

Az Index hétfőn írt arról, hogy a belső ellenőrzési osztály október 27-étől kezdődően újabb belső vizsgálatot kezdett a társaságnál. A portál szerint az indoklásban egyebek között az áll, hogy meg kell vizsgálni, szabályszerűen végzik-e a szakmai feladatok végrehajtását a BKK-nál, alkalmas-e a cég működése a lehető legkisebb ráfordítással a lehető legnagyobb eredmény elérésére, és arra is kíváncsiak, hogy eddig elég hatékony volt-e a társaság.

Egyes vélemények szerint ezek a vizsgálati célok alkalmasak arra, hogy a szőnyeg szélére állítsák Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját – írja a lap.

A BKK-nál tavasszal szabályszerűségi vizsgálatot folytattak, amelyben a szervezet felállását, a szabályoknak való megfelelést, a megfelelő kontrollrendszerek kialakítását és azok működését vizsgálták. Akkor megállapították, hogy a kontrollrendszerek megfelelően működnek, több szabályzat viszont hiányos. Kifogásolták, hogy a BKK 2011-ben egyebek mellett többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól, és hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat.

Sajtóhírek szerint a főpolgármester lefokozta volna a BKK csodagyerekként is emlegetett vezetőjét. Tarlós István azonban ezt egy sajtótájékoztatón cáfolta. Azt mondta, szó nincs és nem is volt Vitézy Dávid menesztéséről vagy arról, hogy más posztot kapna a BKK-nál. Tarlós István azt is leszögezte, hogy a dokumentum nem tartalmaz jogi következményekkel járó megállapítást.

Az ellenőrzési jelentésben szereplő javaslatok kapcsán Vitézy Dávid egy 33 pontból álló intézkedési tervet juttatott el a főjegyzőhöz, aki jóváhagyta azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik