Belföld

Rogán szerint ma is harcolnunk kell

rogán-telefon (rogán antal, telefon, )
rogán-telefon (rogán antal, telefon, )

A Fidesz frakcióvezetője szerint a gátlástalan individualizmus fenyegeti a szabadságunkat.

Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint ma is harcolnunk kell a szabadságunkért, habár egészen másféle harcot kell vívnunk, mint ’56-os elődeinknek.

A kormánypárti politikus kedden, a forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott kerületi megemlékezésen azt mondta: szabadságunkat ma nem erőszak, nem katonák veszélyeztetik, hanem a pénzügyi kiszolgáltatottság, a gazdasági fenyegetettség, vagyis a válság, amelynek a legfőbb előidézője a gátlástalan individualizmus. 1956. október végén az az érzés, hogy együtt van a nemzet, együtt van az ország, mindennél erősebb volt – tette hozzá.  

Szavai szerint ez épp az ellenkezője annak, amit a mai világban a legtöbb reklám és általában a fogyasztói társadalomban uralkodó életfelfogás sugall, miszerint “csak magaddal törődj, csak magadnak élj!”. Rogán Antal a forradalom napjaira utalva azt mondta: a magyarok bebizonyították maguknak és az egész világ előtt, hogy képesek összefogni, egységként gondolkodni és cselekedni, megmutatták, hogy a jó ügyért az életüket is képesek feláldozni.

Az ünnep alkalmából a Kossuth téren már felvonták a nemzeti lobogót, Áder János, Orbán Viktor, Kövér László és néhány száz érdeklődő jelenlétében.

Az államfő nyilatkozatot is kiadott október 23-a kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik